Thursday, February 14, 2008

Κανόνες Οδήγησης!Μέρος Πρώτο!


Μιας και η μεταβαση στο εργοταξιο γίνεται με Ι.Χ. και ύστερα απο ενα υπέροχο mail που έλαβα αποφάσισα να δημοσιευσω ορισμένα παράδοξα στην οδήγική συμπεριφορά των κατοίκων. Πληροφοριακά και μόνο (ίσως ασχοληθούμε εκτνέστερα αργότερα) η οδήγηση είναι ένα λεπτό θέμα εδώ στο Νότιο Ισαρήλ.Θα μπορύσα λοιπόν να αναφέρω πως ώρες ώρες αναπολώ τους Έλληνες οδηγούς...Ναι είναι αλήθεια,ακούγεται απίστευτο άλλα δεν ειναι λίγες οι στιγμές όπου καθόμαστε και εξήρουμε την παιδεία των ελλήνων οδηγών!!
Ξεκινώντας λοιπόν μπορώ να ανααφέρω δυο τρία στοιχεία τα οποία αποτελουν χαρακτηριστικά παραδείγματα.

  • Τα φλας προδίδουν την επόμενη κίνηση σου. Ο γνήσιος οδηγός δεν τα χρησιμοποιεί ποτέ
Ο τομέας των φωτεινών σημάνσεων είνα κατι το οποίο μάλλον το θεωρούν περιττό ή κατι σαν "εξτρά" στις δυνατότητες των αυτοκινήτων.Η περίπτωση της χρήσης φλάς ειναι κατι το οποίο δεν τον βλέπεις πουθενά μα πουθενά.Καμιά φορά αν είσαι τυχερός υπάρχει η περιπτωση να πετύχεις λεοφορείο αστικό να ανάβει το φλάς αλλα και αυτο σπάνια.
Κατηγορία "alarm" καλα εδω πέφτει τρελό γέλιο.Βρίσκομαι στο super market και εχει χωρο στάθμευσης μεγάλο,αλλα εγω σταματώ μπροστά στην είσοδο με alarm στην άκρη με μπόλικο χώρο διέλευσης για τα διερόμενα αυτοκίνητα.Και γίνεται το εξής κουφο: σταματάνε δυο αυτοκίνητα και σταματάνε ακριβώς απο πίσω (απο το αυτοκίνητο ).
Επόμενη σκηνη,μετα απο ακριβώς 2 δευτερόλεπτα αρχίζουν και κορνάρουν, κατεβαίνουν κάτω και μου λένε με σπαστά αγγλικά πως πρέπει να προχωρίσω,τους απαντώ λοιπόν οτι θα φύγω σε λίγα λεπτά και γιαυτό ακριβώς τον λόγο έχω τα alarm,με κοίταξε με έκπληξη και μου απάντησε: " Μα καλά ξέρεις οτι δεν τα χρησιμοποιούμε ?"
Κατεβάζω τα αυτιά μου και σιγά σιγά απομακρύνθηκα απο την είσοδο...

4 comments:

NdN said...

Φίλε δεν φαίνονται πουθενά οι κανόνες οδήγησης. Μάλλον δεν ανέβασες το mail.

Anonymous said...

Ναι έχεις δίκιο άλλα τώρα το αναβάθμησα και πιστεύω οτι πλησιάζει πιο κοντά στον τίτλο.

Anonymous said...

ψηλούλη τα alarm για το σταμάτημα τα ανάβουμε μονο εδω στην Ελλαδα. Σε όλο τον άλλο κόσμο τα έχουν για έκτατες πέριπτώσεις και όχι για να αγόραζουν τσιγάρα απο το περίπτερο.

ααααα και εδώ στην Μυτιλήνη δεν ανάβουμε ποτέ flash...λες να ειμαστε και εμεις οι γκασμάδες...Εβραίοι χαχαχχαχαχαχαχ

συνέχισε να γράφεις...πλάκα έχει.
φιλιά και καλά να περνάς

Σαββας

Anonymous said...

Σώπα ρε Τσουτσούνι!!!Καλά άντε και έχεις δίκιο,πως εξηγείς το οτι τα αλάρμ δεν υπάρχουν στα περισσότερα αυτοκίνητα??χαχαχα,πλάκα κάνω.Άλλωστε εσεις εκει πέρα ειστε λίγο τρελοί!!!