Saturday, March 22, 2008

Σταση Τριτη και αποτελειωτική!






Μετά λοιπόν απο αυτά τα υπέροχα αξιοθέατα συνεχίσαμε την διαδρομή μας με επόμενη στάση το Eilat=Ερυθρά. Οσο περισσότερο πλησιάζαμε προς τα νότια τοσο η θερμοκρασία ανέβαινε και άρχισα να πιστευω πως η ιδέα του να κάνω μπάνιο στη θάλασσα το πρώτο Σάββατο του Μάρτη ειναι πολύ εφικτή.Αφού λοιπόν περάσαμε φοιτώρια κοκοφοινικόδεντρων αρχίσαμε να βλέπουμε τις πρώτες εγκαταστάσεις.
Είναι πολύ εντυπωσιακό όλο το σκηνικό διοτι απο την μια πλευρά του δρόμου ειναι το αεροδρόμιο (σαν της Σκιάθου) και απο την άλλη τεράστιες ξενοδοχειακές μονάδες.Παρκάρουμε στο εμπορικό κέντρο(σήμα κατατεθέν για την κουλτούρα της χώρας) και ξεχυθηκαμε για να βολτάρουμε.Καλά άλλος κόσμος,σαν να εισαι 4 μήνες μπροστά,ζέστη απίστευτη (πάνω απο 30) και "κόσμος" με μαγίο να σουλατσάρει την τσιμενοτποιημένη παραλία.Γεμάτη με μαγαζάκια τα οποια πουλάν τα (α)παντα του τουριστικού τομέα.Λίγο πιο βάθος είδαμε επιτέλους άμμο ,μπαράκια
και δυνατή μουσική.Τα υπόλοιπα περιττέουν.Μαγιο και βουτιές στην θάλασσα.Οχι δεν ηταν κρυα και ναι ηταν με άμμο σαν της Χαλκιδικής(άλλα οχι της Χαλκιδικής) και θύμιζε Χανιώτη,δηλ. μετα απο μερικά βήματα γίνεται βαθεία.
Το εντυπωσιακό ολης αυτης της θάλασσας είναι οτι εχει κοράλια ακόμα και στη παραλία εκει που κολυμπάς απο κάτω σου υπάρχουν παρα πολλά πολύχρωμα,κυριως μπλέ,ψαρια, που ανενόχλητα σερφάρουν στον βυθό!
Αφου λοίπον καθήσαμε μεχρι να πέσει ο Ήλιος σιγά σιγα ξεκινήσαμε το ταξίδι της επιστροφής.Σε αυτό το σημέιο η απίστευτη κίνηση που ειχε στον δρόμο θύμιζε χαλαρά Χαλκιδική επιστροφή στη Θεσσαλονίκη.Τελικά μερικά πράματα είναι ίδια παντου!!!

Y.Γ. Στην νυκτερινη φωτο που ειναι στη πααραλία,τα πολλά φωτα απέναντι ειναι Ιορδανία.

No comments: