Saturday, November 29, 2008

Η θάλασσα και τα Χριστούγεννα


Σε μια απο τις "βόλτες" στο διαδίκτυο διάβασα για ένα Live που έβγαλε σε cd ο Κραουνάκης.Αν και δεν είμαι και πολύ φαν του καλλιτέχνη τον σέβομαι και ομολογώ πως ορισμένα του τραγούδια είναι πραγματικά τραγούδια.Έτσι λοιπόν μιας και επιτέλους άρχισε να φθινοπωριάζει και να βρέχει έβαλα το mp3 να παίζει,γέμισα τον πάτο του ποτηριού με Metaxa και να με πάλι εδω να γράφω εικόνες που τα τραγούδια αυτα σε φέρνουν στο μυαλο.Θύμησες που θα έλεγε και ο Μάλαμας.
Μα ετυχώς αυτες οι εικόνες είναι θολές,περνάν τόσο γρήγορα μπροστά απο τα μάτια μου.Δύσκολο να μπορέσω να τις συγκρατήσω.Αυτή όμως που είναι αρκετά καθαρή είναι οι γιορτές και τα μαζέματα που κάναμε και εξακολουθούμε να κάνουμε τώρα τα Χριστουγέννα.
Αυτές είναι ένα άλλο είδος αναμνήσεων διοτι ανήκουν στην κατηγορία update.Κάθε χρόνο αναβαθμίζονται και μάλιστα διαλέγεις αν θες και κάνεις και delete.Αυτές τις στηγμές περιμένω να έρθουνε για να ζήσω και φέτος.Βόλτες στην Τσιμισκή,καφέδες,ρετσίνες και ποτά.Ωραία λοιπόν μαυτα και μαυτα σε 20 μέρες απο σήμερα θα είμαι πίσω.
Καλά θα μου πείς -ρε μεγάλε άλλη ζωήδεν έχεις και περιμένεις πως και πως τα Χριστούγεννα;;
θα σε απαντήσω με την εξής ατάκα.Άλλο η δουλεια και άλλο η διασκεδαση.Δυστυχώς εδω επειδή είμαστε σε μια φάση γιορτών και αδειών είναι δύσκολο να συναντηθούμε με την παρέα που βγαίναμε.Χαλάλι όμως,έτσι και αλλιώς ο καιρός είναι για χουχούλιασμα τρελό .
Τα καφέ στην Γαλική απικοια είναι γεμάτα κόσμο,με τις απαραίτητες σοκολάτες (έτσι τι λένε και εδω άλλα με πιο παχύ σσσ) και τα σουφλέ σοκολάτας.Τα ελληνικά πιατάδικα που κάνουν πάταγο στο Τελ Αβιβ με σουπερ hit σε όλα τα ραδιόφωνα τσιφτετέλια με μισα-μισα τα λόγια...
Μερικοί τρελοί στην παραλία της Χάιφα ακόμα κάνουν μπάνιο άν και ο κόσμος ειναι λιγοστός,τελικά ο χειμώνας είναι πάντου ίδιος...
Υ.Γ. Η φώτο είναι απο το φερυ περνόντας στην Ευβοια στη Γλύφα,φέτος τέλη Οκτώβρη

3 comments:

NdN said...

Κραουνάκη εσύ...Κοντολάζο εγώ...

Μεταξά εσύ...Absolut εγώ...

Και οι δύο οι σκέψη μας τα Χριστούγεννα...

Μα είμαστε καλά να περάσουμε όπωςκάθε χρονιά...υπέροχα!

Φιλιά!

Υ.Γ. Να φέρω κουστούμι;;

Anonymous said...

Κοινός παρονομαστης τελικά ειναι οι γιορτές όι οποίες τελικά μας φαίρνουν πιο κοντά!

Anonymous said...

Y.Γ. μετα τον μπερμπάντη τωρα ήρθε το κουστούμι..