Friday, February 27, 2009

Καθαρά Δευτέραα


Μπορεί να μην έχουμε τσικνοπέμπτη, μπορεί να μην έχουμε καθαρά Δευτέρα αλλά δε παύουμε να νιώθουμε τις τρελές γιορτές που πλησιάζουν. Αν και φέτος δε θα μπορέσω να παρελάσω, όπως κάθε χρόνο όντας μέλος του πολιτιστικού συλλόγου Θάμυρις ,μπορώ να σας παραθέσω τη θα φορεθεί φέτος στο καρναβάλι της Ξάνθης.
Μου έρχονται εικόνες της παρέλασης με άπειρο αλκοόλ και πολεμοφόδια (σερπαντίνες, μπογιές)να είναι κριμένα μέσα στο άρμα για να μη μείνουμε από «καύσιμα» κατά τη διάρκεια της παρέλασης, τη μουσική στη διαπασών και να… ξεκινά το άρμα να κινείται.
Αυτό ήταν, για τις υπόλοιπες 3 ώρες απογειωνόμαστε, βρισκόμαστε σε έναν άλλο πλανήτη όπου δε σκέφτεσαι τίποτα, το μυαλό είναι άδειο και το μόνο που κάνεις είναι να προσπαθείς να αποτυπώσεις όλη αυτή τη στιχομυθία για να τη θυμάσαι όταν περάσει ο καιρός.
Και μετά μόλις φτάσεις στο τέλος, σε περιμένουν τα σούπερ σουβλάκια τα οποία είναι έτοιμα να ψηθούν και όπως πάντα συνοδεία με την απαραίτητη ρετσίνα ή στη χειρότερη περίπτωση μπύρα. Μόλις τελειώσουν την παρέλαση όλοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι μαζευόμαστε στη γέφυρα και καίμε τον Καρνάβαλο Ιούδα οποίος μας χαρίζει με την πιο όμορφη φωτιά ικανή να φανεί ακόμα και μέχρι τη Χάιφα. Κάπου ένα πανέμορφο που ξεκίνησε από τις αρχές φλεβάρη και κορυφώθηκε με ένα τριήμερο τρελό τρελό με πολλά πάρτι και πολύ πιοτό τελειώνει. Όλοι όμως δίνουμε ραντεβού στον επόμενο χρόνο. Το ίδιο ελπίζω και γω ,να παρελάσω ξανά μαζί με το έτερο «κορδελόπαιδο» τον «NDN» και όποιον άλλο γουστάρει να έρθει.
Δε πειράζει όμως, δεν είναι μακριά το 2010….Καλά να περάσετε, πιείτε και ένα ποτηράκι και τους φίλους σας…


Υ.Γ Η φωτο του συλόγου Θάμυρις είναι από την επίσημη σελίδα του Δήμου Ξάνθης για το Καρναβάλι της Ξάνθης

No comments: