Friday, July 3, 2009

Καλοκαιρινά Θέρετρα μέρος β’


Για αν συνεχίσουμε λοιπόν με τα καλοκαιρινά θέρετρα μπορούμε να αναφέρουμε μια ιστορική περιοχή η οποία έχει ένα ιδιαίτερο χρώμα
.
Πρόκειται για την Άκρα η οποία αποτέλεσε το κεντρικό λιμάνι των σταυροφόρων για την τροφοδοσία με Ευρώπη μετά την κατάκτηση της Ιερουσαλήμ το 1099.Στη συνέχεια κατακτήθηκε από τον μουσουλμανικό στρατό άλλα ανακτήθηκε πάλι από τον Ριχάρδο τον Λεοντόκαρδο. Τον 13ο αιώνα και ενώ η Ιερουσαλήμ βρισκόταν στα χέρια των μουσουλμάνων η Άκρα αποτέλεσε ένα ισχυρό οχυρό των σταυροφόρων και το τελευταίο σταθμό αντίστασης των Χριστιανών. Η μεγάλη Ιστορία της συνεχίζεται στο 1799 καθώς ο μουσουλμάνος Κυβερνήτης Αχμέτ Πασά Ελ-Τζαζάρ υπερασπίστηκε την πόλη επιτυχώς από την επίθεση του Ναπολέοντα το 1799.
Το χρώμα της πόλης είναι ιδιαίτερο και μοιάζει πάρα πολύ με την Ιερουσαλήμ σε μικρογραφία. Αποτελείται από δαιδαλώδη σοκάκια μέσα στα οποία είναι πραγματικά πολύ εύκολο να χαθείς και ακόμα ποιο εύκολο να αποπροσανατολιστείς.
Μπανάκι δεν έχω ακόμα να καταφέρω να κάνω άλλα εκεί βρίσκεται η πιο διάσημη ψαροταβέρνα στο Ισραήλ και είναι ενός Έλληνα.
Οι φώτος το μαρτυράνε. Όποτε κάποιος φίλος ή συγγενής έρχεται για επίσκεψη πάμε οπωσδήποτε διότι είναι από τα must.




Κλείνουμε αναφέροντας άλλη μια υπέροχη περιοχή και μάλιστα με τεράστιο ιστορικό παρελθόν.
Πρόκειται για την πολύ όμορφη και καλοδιατηρημένη Καισάρεια. Το 29-22 π.Χ ο Ηρώδης ο Μέγας όταν μεσουρανούσε έχτισε μια εκπληκτική πόλη στη θέση ενός αρχαίου λιμανιού των Φοινίκων και την αφιέρωσε στο Ρωμαίο αυτοκράτορα Ιούλιο Καίσαρα. Στις αρχές του 12ου αιώνα και κατά το διάστημα των σταυροφοριών η πόλη έγινε ξανά σημαντική και χρησιμοποιήθηκε ως λιμάνι. Το πιο εντυπωσιακό είναι ένα υπέροχο και καλοδιατηρημένο ρωμαϊκό θέατρο χωρητικότητας 4000 θεατών άλλα και έναν από τους μεγαλύτερους ιπποδρόμους της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.
Πρόκειται για ένα προσεγμένο αρχαιολογικό πάρκο στο οποίο μπορείς να κάνεις μπανάκι άλλα και να πεις τον υπέροχο φρέσκο χυμό σου ή να τσιμπήσεις κάτι με θεα το απέραντο γαλάζιο.

2 comments:

NdN said...

Δύσκολη η ξενιτιά...ψαράκι, ροφήματα με θέα τη θάλασσα...για σένα είναι η ζωή ρε φίλε! Και άσε άλλους να πήζουν στην βροχή του Λονδίνου... :)

mixanikoulis said...

@ NDN
Χα,χα,α δεν έχω παράπονο,απο ήλιο είμαι φούλ,ίσως λίγο παραπάνω βέβαια άλλα μια χαρα είμαστε,χιχιχι
Υ.Γ. εδώ που ατ λέμε,λίγο βροχούλα παραπάνω δε θα μας χαλούσε,οχι για μένα άλλα για τη φουκαριάρα τη χώρα χαχα